Zgodovinske znamenitosti

Sprehod skozi mesto Tolmin vas popelje v zgodovino, v čas oglejskih patriarhov, tolminskih grofov in puntarjev, vihre prve svetovne vojne ter soške fronte.

Že sam hotel je del bogate zgodovine Tolminske, saj se nahaja v središču mesta, v nekdanjem Coroninijevem dvorcu. Le korak od hotela, prav tako v delu bivšega Coroninijevega dvorca, se nahaja Tolminski muzej, ki v svojih bogatih zbirkah prikazuje zgodovino Zgornjega Posočja.

V samem mestu Tolmin si lahko ogledate Fontano na starem placu, spomenik tolminskemu puntu, ki je zelo zaznamoval zgodovino Tolmina, cerkev ali Grajsko tulpo – ki naj bi bilo zadnje drevo nekdanjega grajskega parka.

V bližini pa lahko obiščete tudi Nemško kostnico, grad Kozlov Rob in spominsko cerkev Svetega Duha v Javorci, posvečeno padlim avstro-ogrskim vojakom soške fronte. V Soški dolini so urejeni tudi muzeji na prostem, ki nazorno prikazujejo razmere, v katerih so živeli vojaki, na soški fronti.

Z muzejskim vlakom se lahko zapeljete po znameniti Bohinjski progi, ki je pred več kot 100 leti povezala Dunaj s Trstom. Med drugim boste prečkali tudi sloviti Solkanski most, ki je svojevrsten rekorder, saj ima najdaljši kamniti lok na svetu.