Predlogi za izlet

Bled

Bled je ena najlepših in najbolj prepoznavnih slovenskih znamenitosti, vsekakor enkratna izbira za enodnevni izlet.  Jezero z otokom in grad na pečini ob jezeru mestecu pričarata pravljično vzdušje, v vseh letnih časih. Na otok se lahko odpeljete s tradicionalnim čolnom – pletno in se povzpnete po 99 stopnicah do znamenite cerkvice Marijinega vnebovzetja ter si, kot priča legenda, ob zvonjenju zaželite skrito željo, ki se bo zagotovo izpolnila.

Na Bledu se lahko, ob enkratnem razgledu na jezero in grad, posladkate s tradicionalno Blejsko kremno rezino.

Več…
Oddaljenost: 75 km
Zemljevid

Ljubljana

Ljubljana je glavno mesto Slovenije, je zeleno mesto, prijazno do prebivalcev in turistov. Pravljični stari mestni del s Tromostovjem, Zmajskim mostom, Mestno hišo, Robovim vodnjakom in ostalo arhitekturo, ki ji je velik pečat dal svetovno znan arhitekt Jože Plečnik, umešča Ljubljano na seznam najlepših prestolnic na svetu. Leta 2016 se je mesto ponašalo z nazivom Zelena prestolnica Evrope. Na enodnevnem izletu se lahko med drugim popeljete z ladjico po reki Ljubljanici in obiščete srednjeveški grad, ki stoji na vzpetini v samem mestnem središču in doživite osupljiv razgled na Ljubljano.

Več…
Oddaljenost: 100 km
Zemljevid

Lipica

Lipica je ikona v slovenskem turizmu, je kulturno – zgodovinski spomenik. Najstarejša kobilarna v Evropi obratuje že od leta 1580. Tu so doma plemeniti beli konji lipicanci. Ogledate si lahko treninge in tekmovanja v klasičnem jahanju, obiščete muzej ali najstarejši hlev lipicancev. Posestvo si lahko ogledate peš, s kočijo, ali pa kar s samostojno ježo. Lahko pa se odločite tudi za igro golfa v bližini kobilarne.

Več…
Oddaljenost: 100 km
Zemljevid

Postojna

Postojnska jama s Predjamskim gradom sta ena največjih znamenitosti v Sloveniji. Postojnska jama je najbolj obiskana turistična kraška jama v Evropi. Z vsemi svojimi posebnostmi je edinstven naravni fenomen. Je naravni habitat človeške ribice. Pred kratkim so se iz jajčec človeške ribice izlegli mladički, o čemer je poročal tudi znameniti CNN, saj je takšen dogodek prava redkost, pravi čudež narave. V jamo vas na ogled popelje jamski vlak, ki vas z vožnjo skozi rove, galerija in dvorane ob pogledih na prečudovite kapnike, ne bo pustil ravnodušnih. Bližnji Predjamski grad je največji grad na svetu, ki stoji v steni pečine. Grad in jamo pod njim povezuje skrivni rov.

Več…
Oddaljenost: 85 km
Zemljevid

Sevnica – rojstno mesto prve dame ZDA

Sevnica – rojstno mesto prve dame ZDA, preseneča s svojo pestro ponudbo. Zelena narava z reko Savo, staro mestno jedro in sevniški grad, so le nekateri razlogi za obisk tega osrednje slovenskega mesteca. Vinorodno področje vas vabi na degustacijo slovenskih vin ali na posebno pojedino v grajsko klet, ki vas popelje v srednjeveške čase. Več na: https://www.slovenia.info/sl/zgodbe/sevnica-kraj-kjer-je-odrascala-prva-dama-zda.

Več…
Oddaljenost: 180 km
Zemljevid

Benetke

Svetovno znana znamenitost, ki je navdihnila marsikaterega filmskega ustvarjalca, je le dve uri oddaljena od hotela Dvorec. Benetke – slovito mesto na vodi – se ponaša s tisočerimi kanali in mostovi. Sprehod po Markovem trgu ali vzpon na 99 m visok zvonik, mogoče ogled izdelave moranskega stekla ali znamenitega beneškega karnevala, najbolj znanega karnevala v Evropi, so le nekatere od mnogih možnosti doživetja Benetk.

Več…
Oddaljenost: 180 km
Zemljevid